None

راهنمای پذیرش و شرایط استقرار

خانه / پذیرش در پارک / راهنمای پذیرش و شرایط استقرار

پذیرش

معرفی

توضیحات

پارك‌های علم و فناوری، به‌خصوص آن دسته از پارک‌ها كه با هدف توسعه فضای علمی و رونق بازار تحقیق و توسعه ایجاد می‌شوند، وظیفه و رسالت خود می‌دانند كه با حمایت از شركت‌های نوپا، مجال رشد و توسعه آن‌ها را فراهم کنند. بدین منظور معمولاً برنامه‌های پرورش کسب و کار از طریق مراکز رشد، در پارک‌ها دنبال می‌شود. مكانیزم ایجاد کسب وکارهای مبتنی بر دانش و جذب نخبگان و متخصصین در مشاغل جدید اقتصادی، به نظام انكوباتوری معروف است. این نظام واكنشی به ناكارآمدی بازار در ایجاد صنایع نوین بوده ‌است. صنایع مبتنی بر دانش و پژوهش‌های علمی نمی‌توانند در زمانی كوتاه، خود به خودی توسعه یابند؛ بلكه نیاز به مكانیزمی ‌وجود دارد تا متخصصان كارآفرین را در توسعه ایده و حاصل تحقیقشان یاری دهد تا کسب وکار جدیدی به وجود آورند. ویژگی عمده این کسب وکارهای جدید نسبت بسیار بالای نیروهای دانش آموخته به كل نیروهای مشغول كار، سهم بالای هزینه‌های تحقیق و توسعه از فروش سالانه، و ارزش افزوده بالای محصولات تولیدی نسبت به سرمایه گذاری‌های انجام شده است. نظام انكوباتوری به ایجاد و توسعه شركت‌های مبتنی بر دانش كمك می‌كند و برای این منظور تمام افراد و نهادهای مرتبط با موضوع دانش و فناوری، سیاست‌گذاری و تأمین مالی و بازاریابی را درگیر می‌كند. مراكز رشد (انكوباتورها) در حقیقت بستر و زیر ساختی هستند كه با در اختیار قرار دادن امكانات و خدمات، باعث كاهش هزینه‌های موسسات می‌شوند و با ارائه مشاوره‌های مدیریتی و حقوقی، ضعف موسسات را جبران می‌كنند. پارک علم وفناوری استان فارس هم اکنون دارای سه مرکز رشد تخصصی فناوری شامل مرکز رشد تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی، مرکز رشد تخصصی کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع تبدیلی، و مرکز رشد تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات، یک مرکز رشد فناوری جامع و پنج مرکز رشد و مرکز نوآوری در شهرستان‌های جهرم، آباده، لار، فسا و استهبان است. در واحد پذیرش راهنمایی اولیه مراجعه کنندگان به پارک، برنامه‌ریزی برگزاری نشست با متقاضیان و جلسات توجیهی و ارزیابی، انجام و از این طریق تیم های توانمند و علاقه‌مند به راه اندازی کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه شناسایی و جذب می‌شوند. در این واحد متقاضیان استقرار بعد از راهنمایی اولیه و تكمیل فرم های مربوطه، با ارائه در جلسه مصاحبه و جمع‌بندی شورای پذیرش در صورت احراز شرایط در یكی از مقاطع پارک پذیرش می‌شوند. پذیرش در دوره پیش رشد، رشد و موسسات توسط کمیته پذیرش و تایید پذیرش، توسط شورای پذیرش انجام می‌شود و واحد پذیرش مجری انجام اقدامات مربوطه است.

  • دوره رشد مقدماتی (مراکز نوآوری)
  • دوره رشد در مراكز رشد
  • شرکت های رشد یافته در موسسات پارک

فرآیند پذیرش این امكان را فراهم می‌کند كه متقاضیان راه اندازی كسب و كار بتوانند در حین پیگیری فرآیند اجرایی ضمن شناخت بهتر از نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو با دنیای واقعی بازار و تجارت، بهتر آشنا شوند.


اعضای کمیته پذیرش

توضیحات

  • واحد پذیرش
  • رییس مرکز رشد / مدیر موسسات (متناسب با طرح)
  • معاونت فناوری
  • یک/سه نفر از اعضا هیات علمی (به پیشنهاد رئیس مرکز رشد/مدیر موسسات)
  • یک نفر فرد آشنا با مباحث اقتصادی و کسب و کار (به پیشنهاد معاونت فناوری)
  • یک نفر فرد آشنا به مسائل بازاریابی (به پیشنهاد معاونت فناوری پارک)

اعضای شورای پذیرش

توضیحات

  • رییس پارک (رییس شورا)
  • معاون فناوری و نوآوری (دبیر شورا)
  • واحد پذیرش
  • روسای مراکز رشد/ مدیر موسسات

گردش کار پذیرش در مراکز رشد (دوره پیش رشد/ رشد)

پذیرش در مراکز رشد (دوره پیش رشد/ رشد)

توضیحات

۱- ایجاد نام کاربری و رمز عبور برای پذیرش در مرکز رشد

در ابتدا متقاضی پس از مراجعه حضوری یا تلفنی و دریافت راهنمایی پذیرش در مراکز رشد یا موسسات پارک علم و فناوری فارس، اقدام به تکمیل فرم های مربوطه می کند. برای پذیرش در مراکز رشد پس از مراجعه به سایت پارک به آدرس www.fstp.ir و مراجعه به بخش پذیرش در مرکز رشد، اقدام به ثبت نام و دریافت نام کاربری و رمز عبور می کند.

۲- تکمیل فرم پذیرش در مرکز رشد

برای ثبت نام و دریافت نام کاربری و رمز عبور، در فرم اولیه اطلاعاتی در مورد ایده، تیم کاری و نام هسته/شرکت از متقاضی دریافت می شود که پس از بررسی کارشناس واحد پذیرش و تایید یا اصلاح آن، فرم بعدی که اطلاعات گسترده ای در مورد ایده، بازار، هزینه ها و سایر موارد دارد در اختیار متقاضی قرار می گیرد و این فرم نیز توسط متقاضی تکمیل و ارسال می شود.

۳- تکمیل و ارسال فرمت ارائه متقاضی

در صورت تایید فرم قبلی توسط واحد پذیرش فرمت پاورپوینت مربوطه (فرمت پذیرش در دوره پیش رشد یا فرمت پذیرش در دوره رشد) برای متقاضی ارسال می شود و پس از تکمیل توسط متقاضی به واحد پذیرش ارسال می شود.

۴- جلسه ارائه متقاضی با رئیس مرکز رشد

براساس هماهنگی تلفنی یا حضوری با رئیس مرکز رشد، جلسه/ جلسات ارائه متقاضی با رئیس مرکز رشد شروع می شود. خروجی این جلسه طبق بندهای زیر پیگیری می شود.

۱-۴- پذیرش در دوره پیش رشد

متقاضی پس از دریافت راهنمایی و مشاوره واحد پذیرش در صورتی که شرایط ورود در دوره پیش رشد را داشته باشد، براساس نظر رئیس مرکز رشد با جمع بندی جلسه/ جلسات برگزار شده با متقاضی تحت عنوان هسته مراحل استقرار خود را به صورت پیش رشد در مرکز رشد شروع می کند. این پذیرش به تایید شورای پذیرش می رسد. متقاضیانی که در قالب هسته شروع به فعالیت در دوره پیش رشد می نمایند، مدت 6 ماه مهلت دارند نسبت به تکمیل ایده و برنامه کسب و کار، با ثبت شرکت اقدام نمایند. پس از طی دوره پیش رشد و اعلام مرکز رشد به واحد پذیرش، مراحل درخواست پذیرش در دوره رشد آغاز می گردد. براساس آیین نامه های پارک در صورت درخواست هسته پذیرش شده و تایید رئیس مرکز رشد مربوطه، همچنین تایید در شورای پذیرش، مدت زمان استقرار می تواند تا 9 ماه افزایش یابد.

۲-۴- نیاز به مشاور تخصصی

در صورت تشخیص رئیس مرکز رشد به استفاده از مشاور تخصصی در جلسه ارائه اولیه، پس از تعیین مشاور توسط رئیس مرکز و هماهنگی با مشاور توسط واحد پذیرش، جلسه مجدد ارائه متقاضی با حضور رئیس مرکز رشد و مشاور تخصصی برگزار می شود. تبصره: برای هر ایده تنها یک بار از مشاور تخصصی می توان استفاده کرد و مشاور مورد نظر در جلسه تبدیل وضعیت هسته (کمیته پذیرش) نیز حضور خواهد داشت.

۳-۴- نیاز به اصلاح

در صورت نیاز به اصلاح، اصلاحات پیشنهادی رئیس مرکز رشد به واحد پذیرش اعلام و از طرف واحد پذیرش به متقاضی اعلام می گردد. متقاضی 4 روز پس از تاریخ نامه اصلاحات، فرصت دارد اصلاحات انجام شده را به واحد پذیرش ارسال کند. تبصره: اصلاحات پیشنهادی تنها یک بار به متقاضی اعلام می شود.

۴-۴- اعلام به واحد پذیرش برای بررسی تقاضای پذیرش در دوره رشد

رئیس مرکز رشد مربوطه شرکت متقاضی را به واحد پذیرش معرفی و مراحل پذیرش در دوره رشد شروع می شود.

۵-۴- عدم پذیرش ایده

در صورت پذیرش نشدن ایده توسط رئیس مرکز رشد طی جلسه/ جلسات ارائه به تشخیص رئیس مرکز رشد، پذیرش نشدن ایده و خروج متقاضی از روند درخواست پذیرش توسط واحد پذیرش به متقاضی اعلام می شود. تبصره: جلسات ارائه با رئیس مرکز رشد، حداکثر 2 بار برگزار می شود.

پذیرش در واحد موسسات

شرایط پذیرش در واحد موسسات

توضیحات

متقاضیان استقرار در پارک به عنوان شرکت‌های رشد یافته عمدتاً شامل شرکت‌های کوچک و متوسط فناور و دانش‌بنیان، واحدهای تحقیق و توسعه و مراکز تحقیقاتی هستند. زمینه‌های فعالیت متقاضیان پذیرش می‌تواند تحقیقات كاربردی، توسعه‌ای(R&D) ، طراحی مهندسی، مهندسی معكوس، بهینه‌سازی و رشد كمی و كیفی محصول، توسعه و انتقال فناوری و ارائه خدمات تخصصی باشد. اولویت‌های فناوری برای پذیرش مؤسسات در پارک، بر اساس راهبردهای پارک عبارتند از:

  • برق، الکترونیک و میکروالکترونیک
  • فناوری‌های آب و محیط زیست
  • فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • فناوری‌های نوین حوزه کشاورزی
  • فناوری نانو
  • سلامت
  • فناوری‌های نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی
  • معدن و صنایع معدنی
  • انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر
  • فناوری‌های نرم و فرهنگی
  • فناوری زیستی

البته وجود برخی معیارها نیز موجب در نظر گرفتن اولویت‌هایی برای پذیرش می‌شود. از جمله این معیارها عبارتند از: فعالیت در حوزه فناوری‌های مورد توجه پارک،(R&D) صنایع و دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های خارجی یا بین‌المللی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری‌های مورد توجه پارک، برخورداری از ارتباطات بین‌المللی. پذیرش واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بر اساس نسبت هزینۀ تحقیق و توسعه به درآمد، تعداد نفرات شاغل در واحد تحقیق و توسعه، تعداد محصولات معرفی شده توسط واحد تحقیق و توسعه در سال‌های گذشته، برنامه تحقیق و توسعه شرکت و امکان هم‌افزایی و شبکه سازی با دیگر واحدها انجام خواهد شد. پذیرش مراكز تحقیقاتی وابسته به ‏دانشگاه‌ها یا دستگاه‌های اجرایی (یا بخش‌هایی از این مراکز) بر اساس برنامه پژوهشی مرکز و امکان هم‌افزایی با شرکت‌های مستقر انجام خواهد شد. پذیرش شركت‌های خصوصی بر اساس سطح فناوری شرکت، نوآوری در محصول و فرایند، درآمد اظهار شده شرکت در اظهارنامه مالیاتی، تعداد و سطح تحصیلات اعضای تمام وقت، نسبت هزینه تحقیق و توسعه به درآمد شرکت، برنامه‌های راهبردی و اجرایی شرکت، صادرات و امکان هم‌افزایی و شبکه‌سازی با سایر واحدهای مستقر انجام خواهد شد. شرکت‌های مستقر در پارک می‌توانند از مزایایی مانند حضور در شبکه نوآورانه و فناورانه منطقه‌ای و ملی، استفاده از ظرفیت‌های قانونی پارک مانند معافیت‌های مالیاتی، تشکیل شبکه‌های همکاری و هم‌افزایی با شرکت‌های دیگر، استفاده از برند پارک علم وفناوری فارس، حضور پارک به عنوان طرف قرارداد با سایر سازمان‌ها و ارجاع قرارداد به شرکت‌ها و... استفاده کنند.


گردش کار پذیرش در واحد موسسات

توضیحات

1- دریافت و تکمیل فرم پذیرش در واحد موسسات

متقاضی پس از دریافت راهنمایی و مشاوره واحد پذیرش در صورتی که شرایط ورود به واحد موسسات را دارد، فرم پذیرش در واحد موسسات (فرم درخواست پذیرش شرکت در واحد موسسات یا فرم درخواست پذیرش واحد تحقیق و توسعه (R&D) در موسسات) را از طریق سامانه مربوطه دریافت و پس از تکمیل به واحد پذیرش ارسال می کند.

2- تکمیل و ارسال فرمت ارائه متقاضی

در صورت تایید فرم ارسالی متقاضی توسط واحد پذیرش، فرمت پاورپوینت مربوطه (فرمت پذیرش شرکت در واحد موسسات یا فرمت پذیرش واحد تحقیق و توسعه (R&D) در موسسات) برای متقاضی ارسال می شود و توسط متقاضی تکمیل و به واحد پذیرش ارسال می شود.

3- جلسه ارائه متقاضی با مدیر موسسات

بر اساس هماهنگی تلفنی یا حضوری با مدیر موسسات، جلسات ارائه متقاضی با مدیر موسسات شروع می شود. خروجی این جلسه طبق بندهای زیر پیگیری می‌شود.

1-3- نیاز به مشاور تخصصی

در صورت تشخیص مدیر موسسات به استفاده از مشاور تخصصی در جلسه ارائه، پس از تعیین مشاور توسط مدیر موسسات و هماهنگی با مشاور توسط واحد پذیرش، جلسه مجدد ارائه متقاضی با حضور مدیر موسسات و مشاور تخصصی برگزار می شود. تبصره: برای هر ایده تنها یک بار از مشاور تخصصی می توان استفاده کرد.

2-3- نیاز به اصلاح

در صورت نیاز به اصلاح، اصلاحات پیشنهادی مدیر موسسات به واحد پذیرش اعلام و به متقاضی اعلام می گردد. متقاضی ۴ روز فرصت دارد تا اصلاحات انجام شده را به واحد پذیرش ارسال کند. تبصره: اصلاحات پیشنهادی تنها یک بار به متقاضی اعلام می‌شود.

3-3- عدم پذیرش ایده/ طرح

در صورت پذیرش نشدن ایده/ طرح توسط مدیر موسسات طی جلسات ارائه، به تشخیص مدیر موسسات پذیرش نشدن ایده/ طرح و خروج شرکت متقاضی از روند درخواست پذیرش توسط واحد پذیرش به متقاضی اعلام می شود. تبصره: جلسات ارائه با مدیر موسسات، حداکثر ۲ بار برگزار می‌شود.

4-3- ارجاع به کمیته پذیرش

در صورت دارا بودن شرایط بررسی پذیرش ایده/ طرح در کمیته پذیرش، مدیر موسسات مراتب را به واحد پذیرش برای هماهنگی برگزاری کمیته پذیرش اعلام می کند. تاریخ جلسه کمیته پذیرش توسط واحد پذیرش به متقاضی اعلام می‌شود.

استقرار

شرایط استقرار

توضیحات

  1. پس از طی مراحل پذیرش، به منظور اخذ مجوز عقد قرارداد استقرار، فضای مورد درخواست واحد توسط مرکز رشد یا مدیریت موسسات پیشنهاد می شود و با توجه به فضاهای موجود، مکان استقرار در اختیار واحد فناور قرار می گیرد.
  2. واگذاری فضای استقرار در قالب قرارداد اجاره و مستند به قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 مجلس شورای اسلامی انجام می شود.
  3. واحد فناور مکلف است در زمان تخلیه، مورد اجاره را به همان وضعی که تحویل گرفته به پارک تحویل داده و در صورت ایجاد خسارات متعهد به جبران خسارت وارده خواهد بود.
  4. مقدار و نحوه پرداخت اجاره هر ساله با تصویب شورای علمی فناوری پارک تعیین می شود.
  5. واحد بدون استقرار و اسکان نمی تواند قرارداد استقرار منعقد نماید.
  6. فضای قابل تخصیص با توجه به اینکه واحد فناور جزء کدام دسته از واحدهای مستقر (مستقر در مرکز رشد / موسسات) است، با پیشنهاد رئیس مرکز و موافقت معاونت پشتیبانی به شرکت تحویل داده می شود. نرخ اجاره بها با توجه به اینکه واحد فناوری جزء کدام دسته از واحدهای مستقر (مستقر در مرکز رشد / موسسات) است، هرساله به پیشنهاد مراکز رشد / موسسات، بررسی و جمع بندی در معاونت فناوری و نوآوری و تصویب شورای علمی فناوری پارک تعیین می شود.
  7. هرگونه درخواست افزایش یا جابجایی فضای استقرار پس از تایید رییس مرکز رشد / مدیر موسسات به حوزه معاونت پشتیبانی ارسال می شود و با تایید معاون پشتیبانی انجام می شود.
  8. استقرار واحد فناور در فضای کارگاهی، آزمایشگاهی یا غیر مسقف به مدت محدود و با عقد قرارداد مربوطه امکان پذیر خواهد بود. نرخ اجاره بهای اینگونه فضاها هر ساله به پیشنهاد معاون فناوری و نوآوری و تصویب شورای علمی فناوری پارک تعیین می شود.
  9. با توجه به اینکه مبلغ اجاره بها در ابتدای عقد قرارداد در قالب 4 فقره چك به اقساط دریافت می شود، چنانچه واحد فناور در ابتدای عقد قرارداد مبلغ اجاره را به صورت نقدی پرداخت کند مشمول تخفیف خواهد شد. میزان تخفیف هر ساله به پیشنهاد معاون فناوری و نوآوری و تصویب شورای علمی فناوری پارک تعیین می شود.

آخرین به روز رسانی

1403/12/18