22 آوریل 2025, 4 دقیقه, اخبار پارک
استارتاپی که با پشتکار، هوشمند شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، اینجا صحبت از یک شرکت بزرگ با بودجههای میلیاردی یا سرمایهگذاران پرنفوذ نیست؛ این داستان یک زوج جوان است که با دست خالی و یک ایده، در دل یکی از پارکهای فناوری کشور، شرکت خود را بنا نهادند. شرکتی که امروز در صف اول تولید نرمافزارهای اتوماسیون اداری و راهکارهای هوش مصنوعی در کشور قرار دارد. مهدی عیسیلو، رئیس هیئت مدیره این شرکت، از مسیری میگوید که با دو نفر آغاز شد، اما اکنون نهتنها منجر به اشتغالزایی شده، بلکه مسیر صادرات فناوری نیز برای آن گشوده شده است. در ادامه، نگاهی داریم به دستاوردها، چالشها و توصیههای ارزشمند این فناور استان فارسی.مهدی عیسیلو، رئیس هیئت مدیره این شرکت دانشبنیان، متولد سال ۱۳۶۶ و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد هوش مصنوعی از دانشگاه شیراز است. او درباره اهداف اولیه شرکت گفت: در ابتدا شرکت را با هدف ارائه راهکارهای نوین در حوزههای مختلف، از جمله اتوماسیونهای اداری و هوش مصنوعی راهاندازی کردیم. سپس ادامه داد: هماکنون در دو حوزه اتوماسیونهای اداری و هوش مصنوعی فعالیت میکنیم، یکی از محصولات شاخص این شرکت؛ نرمافزار ویپیاناس است که به کسبوکارها کمک میکند بدون نیاز به کدنویسی، فرایندهای مختلف خود را خودکار کنند. وی در خصوص محصولشان بیشتر توضیح داد و گفت: این نرمافزار قادر است فرایندهای سازمانی را به صورت خودکار مدیریت و بین کاربران مختلف منتقل کند؛ همچنین در زمینه هوش مصنوعی، این شرکت پروژههای متعددی انجام داده که شامل سیستمهای ثبت تخلفات ترافیکی و سامانههای تشخیص و دستهبندی اسناد به صورت خودکار میشود.
نوآوری و بومی سازی نمونه های جهانی
مهدی عیسیلو در پاسخ به این پرسش که ایدههای این محصولات از کجا آمده، اشاره کرد: بعضی از این ایدهها بر اساس درخواست برخی ازسازمانها بوده است، اما همچنین به دنبال ارائه پلتفرمهایی مشابه نمونههای جهانی، موفق شدیم این نرمافزار را بهطور بومی پیادهسازی کنیم.ویژگی بارز این محصولات سرعت بالای پیادهسازی آنها است. فناور جوان در اینباره گفت: در مقایسه با نمونههای خارجی، نرمافزار ما به صورت بسیار سریعتر و کارآمدتر عمل میکند؛ برای مثال، در حالی که برخی از این سیستمها در خارج از کشور ممکن است یک هفته زمان نیاز داشته باشند، نرمافزار ما در یک روز میتواند به طور کامل پیادهسازی شود.این شرکت دانش بنیان که در سال ۱۳۹۳ تاسیس شد، در ابتدا تنها دو نفر نیرو داشت. مهدی عیسیلو و همسرش شروعکننده این پروژه بودند و به تدریج تیمشان را گسترش دادند و اکنون حدود ۹ نفر در این شرکت مشغول به کار هستند. وی درباره چالشهای اولیه شرکت توضیح داد: در سه سال اول، نگه داشتن شرکت و تأمین هزینهها واقعاً سخت بود، اما با تلاش مستمر توانستیم به نقطهای برسیم که شرکت را حفظ کنیم و گسترش دهیم.این شرکت در سال ۱۳۹۶ موفق به اخذ عنوان دانشبنیان شد و از آن زمان تاکنون با ارزیابیهای سالانه، این عنوان برای آن تمدید شده است.در مسیر رشد، این شرکت از حمایتهای پارک علم و فناوری فارس بهرهبرداری کرده است، فناور استان فارسی گفت: از سال ۱۳۹۴ در پارک علم و فناوری فارس مستقر بودیم و توانستیم از تسهیلات و وامها بهرهمند شویم، این حمایتها همچنین شامل شرکت در نمایشگاهها و معرفی محصولات به مسئولین مختلف بود که تاثیر زیادی در توسعه کسبوکارمان داشت.
یکی از چالشهای اساسی این شرکت در مسیر توسعه، مجوزهای پیچیده و پرهزینه برای نرمافزارهای مختلف بوده است. وی اشاره کرد:برای شرکتهای کوچک، اخذ مجوزهای مختلف بسیار هزینهبر و زمانبر است که میتواند مانع بزرگی برای شروع باشد.موفقیت در زمینه هوش مصنوعی اگرچه این شرکت هنوز صادرات خدمات خود در زمینه ویپیاناس نداشته است، اما در زمینه هوش مصنوعی موفق به انجام پروژهای برای یک شرکت سوئدی در زمینه دستهبندی اسناد و استخراج اطلاعات از فاکتورها شده است. فناور استان فارسی به این نکته اشاره کرد: یک سفارش از کشور سوئد داشتیم که این پروژه به خوبی پاسخگوی نیازهای مشتری بوده و نشاندهنده ظرفیتهای بینالمللی شرکت است.مدیرعامل این شرکت دانش بنیان راز موفقیت شرکت خود را در داشتن پشتکار و صبر طولانی مدت دانست و گفت: شروع کار سخت است و برای رسیدن به موفقیت باید پشتکار فراوانی داشت.او همچنین توصیهای به جوانان و کسانی که قصد دارند وارد دنیای استارتاپها شوند، کرد و ادامه داد: در ابتدای کار تیمهای کوچک کارآمدتر هستند، همچنین استفاده از حمایتهای نهادهایی مانند پارکهای علم و فناوری میتواند کمک زیادی به کاهش سختیهای مسیر کند.